(Another) Lexington Residence

(Another) Lexington Residence

Relax in re-design home from Hickox Williams Architects in Lexington, Massachusetts; you are not only get peace of tranquility but also the soul. Using the style early 50s, the house using the matching furniture with the building materials natural brown color, the fireplace also using stones in same color. The gallery stair hall gathers the spaces, public and private, about it to celebrate the as a cross rods of this young family and to link into the neighborhood common land.

Advertisements

Lexington Residence

Lexington Residence

This early 1950s modern house is tripled in size with care not to overwhelm its scale. The gallery stair hall gathers the spaces, public and private, about it to celebrate the as a cross rods of this young family and to link into the neighborhood common land. The modern forms and details of the original are celebrated and extended, and parents’ suite allows for privacy without loss of connection. Meanwhile the central courtyard is a microcosm of the neighborhood.

(Another) Red Stone Lake House

(Another) Red Stone Lake House

Glass windows with views of the pine trees surrounding on the side porch, a friend who fit while enjoying coffee in the morning or with friends at afternoon tea. The color of the wooden ceiling and berber carpet look contrast with stone tiles. The furniture was chosen that has the same color with ceiling, pines, floors and door frames.

Red Stone Lake House

Red Stone Lake House

Gathered with your family or good buddies in a house on the lake really has no equal. Especially if the house using wood as the main building material, warm dan matching with furniture also. Sofas made with leather, fabric, and rattan, look fit in front of the fireplace. The room feels comfortable with high ceilings made from wood and covered with natural color.

Casa 115

Casa 115

In a unique location, overlooking the valley that frames the bay of Sant Vicenç, Pollença, Spain. The idea as architectural experience, almost cinematographic, generates a sequence of spaces, finding a range of area that link the interior with the exterior in an intense way, involving the rocky surroundings and panoramic views from Casa 115 by Miquel Angel Lacomba. The first floor area houses the bedrooms looking onto views and minimizing its relationship to the public space with a smaller opening. Cross ventilation, passive solar energy collection, and a roof cover designed with a floating floor (that prevents overheating in summer), are solutions that have been taken into account for a proper bioclimatic operation.

House Addition

House Addition

The space is marked by a generous use of rich wood on its walls and floors, and tall floor-to-ceiling windows to let light and the view of the surrounding vegetation in. Paul Rolfe Architects completed this addition project, and it is located in York Bay, Wellington, New Zealand. Respectful of the natural environment, the new construction’s outside line is similar to the rest of the building. The two elements that come to define this project are the use of natural light and wood. The façades are basically made of floor-to-ceiling windows, which bring natural light to every corner of the house. Some of these glass surfaces slide to give access to a wooden balcony. Wood is used both horizontally and vertically. The floor is covered with wide and long planks in a warm reddish essence.

Pastel Family Room

Pastel Family Room

The house that designed by Stone Creek Builders combined classic style with modern furniture certainly soothing eye. Sofa fabric with pastel colors that match with walls color plus a natural colour short table with legs made ​​from the roots proper placed fireplace made ​​of stone soil colored. Contrasting yet elegant.