Casa 115

Casa 115

In a unique location, overlooking the valley that frames the bay of Sant Vicenç, Pollença, Spain. The idea as architectural experience, almost cinematographic, generates a sequence of spaces, finding a range of area that link the interior with the exterior in an intense way, involving the rocky surroundings and panoramic views from Casa 115 by Miquel Angel Lacomba. The first floor area houses the bedrooms looking onto views and minimizing its relationship to the public space with a smaller opening. Cross ventilation, passive solar energy collection, and a roof cover designed with a floating floor (that prevents overheating in summer), are solutions that have been taken into account for a proper bioclimatic operation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s