House Addition

House Addition

The space is marked by a generous use of rich wood on its walls and floors, and tall floor-to-ceiling windows to let light and the view of the surrounding vegetation in. Paul Rolfe Architects completed this addition project, and it is located in York Bay, Wellington, New Zealand. Respectful of the natural environment, the new construction’s outside line is similar to the rest of the building. The two elements that come to define this project are the use of natural light and wood. The façades are basically made of floor-to-ceiling windows, which bring natural light to every corner of the house. Some of these glass surfaces slide to give access to a wooden balcony. Wood is used both horizontally and vertically. The floor is covered with wide and long planks in a warm reddish essence.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s