City Retreat

City Retreat

The interior design of a very modern condominium on North Michigan Avenue for a suburban family. This contemporary home office design by chicago interior designer Jessica Lagrange. Red color provides energy and stimulation, so it’s a great accent color for your home office. Look for a red wall covering or office chair in a contemporary style for a sleek, updated feel. Karisson Lotus Clock on the wall also gives the ideal contemporary timepiece that is so suitable for your interior space that it could almost have been designed with your home in mind.

Maff Apartment

Maff Apartment

The apartment designed by Queeste Architecten is a hotel room located on the third floor in the attic of a private house in Den Haag, Netherlands. A communal staircase provides access to the apartment, which functions autonomously from the rest of the building. The limited floor space has been equipped with the following functions, as a sleeping accommodation for 2 people; dining area; kitchen; toilet; bathroom with shower; and an installations area in one floor. In addition, Maff Apartment was to have a clear and strong identity to provide a sense of uniqueness for its users. Rounded corners were applied throughout to imbue the small space with a sense of softness. The sofa is the only exception in this color scheme; its pillows were executed in warm orange, alluding to the predominantly orange rooftops of the historical center of The Hague.

Wall House

Wall House

Named Wall House, the three-story family home is located near to a former stronghold, so And’rol designed a grey-brick facade with concrete lintels to reference the crumbling stonewalls of the old fortress. Square windows are scattered across all four elevations. An asymmetric roof creates the necessary head height for the uppermost floor, which features a deep-set window facing out to the south. The kitchen worktop is constructed from a stack of concrete slabs, referencing the building’s exterior. Other interior details include a wooden staircase with integrated seating, low-hanging pendant lights and a selection of brightly colored furniture.

Coral Gables House

Coral Gables House

Modern seaside residence located on a waterfront in Coral Gables, facing east, with views across Biscayne Bay to Downtown Miami and the barrier islands of Key Biscayne. The City of Coral Gables has a prescriptive zoning code that favors historical styles over contemporary design. This apparent conflict between owner’s fantasy of a modern home and the City’s classically oriented design code informs the design. The lower volume is rough-hewn Florida Keystone and the larger, main volume is clad in honed Simena limestone. The true nature of this house is expressed on the waterside of the house – in the private realm where fantasies for a soaring roof and materials belonging to the present could be expressed. Glass walls hold up the sculptural roof – which provide shade and protection to the extensive outdoor terraces.

Toro Canyon

Toro Canyon

This house is in Toro Canyon among natural groves of oak and eucalyptus trees. Constructed of laminated glass beams and roof panels, with glass doors, this entry space is conceptualized as an exterior circulation connection between the private and public wings of the house. The exterior walls are constructed of 12” thick insulated cast-in-place self-consolidating concrete, and a metal roof helps to provide maximum fire resistance in this secluded canyon. Interior floors are lightweight concrete. The exposed concrete is warmed with doors and windows of natural mahogany and interior millwork and ceilings of natural eucalyptus.

Courtyard House

Courtyard House

This 3-story private residence is located in the old neighborhood of Hyojadong, directly west of Kyongbok Palace in the heart of Seoul. The salvaged brick facing on the exterior helps blend the house into the fabric of small buildings in the neighborhood. The open flow of living, dining and kitchen areas are face out onto the central courtyard through large, sliding glass partitions, allowing in daylight and connecting interior and exterior spaces. Although the building engages with the street, doing away with the traditional privacy wall, windows are sparingly used at the front facade. The house truly “opens” to the central courtyard in order to provide privacy for its inhabitants.

The Chou Residence

The Chou Residence

The interiors were intended to be simple and strong, mimicking the pattern of the inspired landscape and buildings surroundings. The designers have managed to furnish this home with a sensitive, natural touch that belies the high-rise reality. The integrity of the home’s materials was also an important factor in the design—solid woods, concrete, and raw metal were selected because they look even better with age and will easily blend to the exterior landscapes. This generous space instantly offers a warm and natural feel thanks to the lush wooden floor and ceiling perimeter, all in natural finish.
#Architecture #Design #Living #Home #Interiors #House #Residence